søndag 11. mars 2012

En smakebit på søndag: Engelen på det sjuende trinn

I dag er det søndag, og tid for utfordringen fra Flukten fra virkeligheten: Å dele et sitat fra en bok du leser, har lest eller skal lese. I dag har jeg funnet frem en bok jeg leste for noen år siden: Engelen på det sjuende trinn av Frank McCourt. Det er hans selvbiografi om hans oppvekst i USA og Irland. Ei humoristisk bok :) Jeg er ikke veldig flink til å huske bøker jeg har lest, men denne boka er ei av de som sitter klistret! Smakebiten jeg har valgt er fra hans første kommunion. Som lærer har jeg brukt det i RLE-undervisningen når jeg skal forklare elevene hva inkarnasjon betyr. McCourt forklarer dette vanskelige teologiske begrepet på en fantastisk fornøyelig måte. Boka anbefales på det varmeste!
(Smakebiten(e) er litt lang(e) i dag - jeg klarte ikke å bestemme meg for hvilken jeg skulle velge ;))

"Så la han oblaten på tunga mi - Jesu legeme og blod. Endelig, endelig. 
Den ligger på tunga. Jeg trekker den inn. Den satt fast. Jeg hadde Gud klistret til ganen. Jeg hørte stemmen til læreren: Dere må ikke la hostien komme bort i tennene, for hvis dere biter Gud i to, må dere brenne i helvete i all evighet."
***
"- Velsigne meg, fader, for jeg har syndet. Det er en dag siden mitt siste skriftemål.
- En dag? Og hvilke synder har du rukket å begå på én dag, mitt barn?
- Jeg forsov meg. Jeg holdt på å komme for seint til min første kommunion. Bestemor sier jeg har nordirsk, presbyteriansk hår som står rett til værs. Jeg kastet opp frokosten etter den første kommunionen, og nå sier bestemor at hun har Gud i bakgården ..."
JEG ØNSKER DEG EN GLAD BOKSØNDAG! 
SKAL DU LESE BOK I DAG? HVILKEN?
Frank McCourt hos David Letterman
VIL DU BLI MED PÅ UTFORDRINGEN? REGISTRER DEG HER!8 kommentarer:

 1. Kjempefin smakebit:-)) Har ikke lest denne boken men ble nysgjerrig og den og forfatterens navn er herved notert ned. Ha en super søndag videre:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  2. Så kjekt at du likte smakebiten:-) Boka er absolutt fornøyelig:-P
   enjoy!!!
   Pia

   Slett
 2. Kjempefin - og morosam - smakebit. Skal notere meg boka. La meg til som følger og takk for ein hyggelig kommentar på bloggen min. Ha ein fin søndag vidare. Og som svar på spørsmålet om eg skal lese i dag: sjølvsagt, i syersken fra Madrid. =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mai Lene:-)
   Så kjekt at du likte smakebiten min:)
   Og hjertelig velkommen som følger:)
   Gleder neg til å følge deg videre, blir imponert når jeg ser at du "bare" går i tiende klasse. Du har uten tvil et talent:)
   ønsker deg en glitrende glad søndag:-)
   Pia

   Slett
 3. Morsom smakebit:) Takk for boktips:)

  Ha en fin Søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, gråbekka :) Hele boka er morsom - tragikomisk, dyp og lærerik!
   Snart ny uke - kose deg med bøkene :)
   Pia xx

   Slett
 4. Disse likte jeg! Det skal ikke være greit. Stakkars gutt. Kan tenke meg den slår godt an i undervisningen! Jeg koser meg fortsatt med Henry James' The Portrait of a Lady - den er også overraskende fornøyelig.

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))