mandag 5. mars 2012

Jorda rundt på 29 bokstaver



Eldste og jeg har kost oss med "ny" bok, det vil si vi har funnet frem en bortgjemt bok fra bokhyllene: Jorda rundt på 29 bokstaver av Kristin Roskifte. Han elsker bokstaver, og ble så enormt begeistret for denne boka om Alf og Beate som reiser verden over gjennom hele alfabetet. Boka har lite tekst, men mange, flotte illustrasjoner. Hver bokstav har en dobbelside, og i illustrasjonene ligger det gjemt bokstaver. Eldste lo godt, og lette med iver etter bokstaver i alle mulige fasonger og farger :)
Selv om eldste kan lese, så ble det en veldig lærerik lesestund. Vi har lest om Amazonas og sett hvprdan det ser ut i jungelen. Vi har snakket om burkaer, Burj-al-arab, Eiffeltårnet, Venezia og gondoler, fuglekikking, golf,  Monolitten, den røde plass i Moskva og mye, mye mer!


Mor og sønn har virkelig kost seg, og vi vil begge anbefale denne boka på det sterkeste!!


Her kan du bla i boka.



ANMELDELSER:

«BRAVO: Briljant bok om bortgjemte bokstaver og bereiste bestevenner. … Dette er en strålende oppfølger til Kristin Roskiftes tidligere suksesser.»
Cathrine Olsen, Snitt.

«Det er et fremtredende trekk ved de beste av de nye norske billedbokkunstnere at de nærmest overgår hverandre i kreativt samspill mellom tekst og bilder, … Jorda rundt på 29 bokstaver er noe å kose seg med for barn som har begynt å reise i alfabetet.»
Mette Hofsødegård, Aftenposten.

«Roskiftes varemerke er en klarlest tegneseriestil med utstrakt bruk av flotte farger og fine, underfundige observasjoner.»
Gunhild Eia Ryvarden, Numer.


HAR DU LEST BOKA?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))