mandag 16. april 2012

Jeg skal lese hele verden!

Bildet er hentet fra Høgskolen i Hamar
Jeg har bestemt meg for å utfordre meg selv til å lese bøker fra alle verdens land! Jeg har latt meg inspirere av Migrating Coconuts, og nå er tiden for å sette tankene i system. 

Tanken er at jeg skal lese ei bok fra alle verdens land. I de landene der jeg allerede har lest bøker, er tanken at jeg skal lese en ny forfatter (men jeg får se litt på akkurat det!). Ideelt sett bør også handlingen i boka være lagt til det aktuelle landet, men det er heller ikke noe absolutt. 

Først av alt trenger jeg hjelp til å finne gode bøker. Veldig fint om dere kan hjelpe meg å finne bøker! Jeg er interessert i alle typer skjønnlitterære bøker.  Jeg får selv sette meg ned i kveld og finne navn og titler. (og så går det sikkert mange kvelder etter det også!)

Tidsperspektiv: Til jeg er ferdig!

Jeg lover å dele bloggen til alle bloggere som hjelper meg med å få bøker på lista! :)

For å ikke skremme dere av, så begynner jeg med ABC.

11 kommentarer:

 1. Oi, så spennende! Dette var en kreativ utfordring, kjente med en gang at jeg kunne hatt lyst til noe liknende selv. Kanskje kanskje :) Her er et par forslag -

  Afghanistan- "Der gud gråter" av Siba Shakib
  Australia - "Siste dans for Matilda" av Tamara McKinley

  Cuba - "Drømmehjerte" av Cecilia Samartin

  Gleder meg til å følge deg på reisen, hilsen Anette :)

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig med Anette når det gjelder bok fra Australia, den er så fin :-)
  Ellers har jeg disse ideene:

  Albania - Agamemnons datter av Ismaïl Kadare
  Argentina (og Uruguay) - Det usynlige fjellet av Carolina De Robertis

  Bangladesh - Revenge av Taslima Nasrin
  Brasil: A Death in Brazil av Peter Robb

  Cuba - Mitt elskede Havanna av Daína Chaviano

  SvarSlett
 3. Så flott idee:) Skal følge med på bloggen din:) Siste dans for Matilda" av Tamara McKinley, har jeg i bokhyllen min, gleder meg til å lese den:) "Mine drømmers land" av Merice Briffa er også fra Australia og er en triologi:)Lykke til med den fine utfordringen:)

  SvarSlett
 4. Kjempefint prosjekt du har satt igang der. Kommer til å følge med på bloggen din jeg også.
  Jeg ser at du ikke har fått noen tips for Canada ennå så da vil jeg nevne en bok: "ENKEN" av Gil Adamson. Den handler om en kvinne som dreper sin ektemann og er på flukt gjennom Canadas villmark med ektemannens brødre i hælene.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for gode tilbakemeldinger! Skal se nærmere på de bøkene dere har nevnt!
  KJekt at dere vil følge meg :) Så presser jeg meg bedre ;))
  Ønsker dere alle en glasglad dag :))

  Piaxx

  SvarSlett
 6. En annen bok jeg vil tipse deg om er "MØNSTERET RAKNER" av Chinua Achebe. Landet er:Nigeria.
  Et mesterverk og en klassiker. Anbefales :))

  SvarSlett
 7. Det er veldig gøy at du også prøver deg på dette. Vi kan helt sikkert stjele masse tips fra hverandre =)

  Jeg har ikke lest en eneste bok den siste måneden, men nå har jeg ferie og er klar for å begynne på prosjektet, så nå kommer det snart noen oppdateringer fra meg også. Lykke til =)

  SvarSlett
 8. WoW Så spennende::)

  Forslag som jeg kommer på i farta:

  Chile: Isabel Allende, :Åndenes hus, eller Alejandro Zambra: Måter å komme hjem på

  Cuba: Cecilia Samartin: Dona Maria, eller Vigdis Hjort: Snakk til meg, Trogrim Eggen: Hermanas

  Peru: Mario Vargas Llosa: Rampejenta eller Det grønne huset

  Portugal: Den siste kabbalisten i Lisboa av Richard Zimler, eller Et lite drap i Lisboa eller Nattog til Lisboa

  Ungarn: Den usynlige broen av Julie Orringer

  Spania: Forelskelsene av Javier Marias, Havets katedral, Vindens skygge ...

  Libanon: Hakawati av Rahib Alameddine

  Tyrkai: Herr Cevdet og sønnene hans av Orhan Pamuk

  ,,,,,,,,kommer sikkert på flere etter hvert..

  SvarSlett
 9. Pstt...Udødelighetens elixir er skrevet av Gabi Gleicmann som er fra Ungarn opprinnelig, men bosatt i Norge. Mye fra Ungarn her, men også andre europeiske land..Sjekk it .:)

  SvarSlett
 10. Romanen "Hildegard" om Hildegard av Bingen skrevet av danske Anne Lise Marstrand-Jøgensen trollbinder deg fullstendig, og det er vanskelig å legge boken fra seg. Forfatteren har nå også gitt ut bok nr. 2 om Hildegard i Danmark. Utrolig at en så ung forfatter kan gi ut en så moden roman som "Hildegard".

  (Jeg har dessverre problemer med å få inn et bilde av boken her)

  Hildegard var et sykelig barn. I takknemlighet over at hun overlevde, lovte moren å sende henne i kloster når hun ble åtte år. Hildegard vokste opp til å bli en av historiens mest fascinerende kvinneskikkelser.

  ."En nesten mirakuløst velskrevet roman," skrev Berlingske Tidende da Hildegard kom ut i Danmark. Med unik innlevelse forteller Anne Lise Marstrand-Jørgensen om den tyske nonnen, komponisten, forfatteren og mystikeren Hildegard av Bingen. Historien om hva denne sykelige jenta fikk utrettet i løpet av livet, i et mannsdominert og hierarkisk samfunn, er som et eventyr.

  Det levende lys
  Fra hun var tre år gammel opplevde Hildegard å bli fylt av lys, og av syner hun ikke forsto. Selv var hun aldri i tvil om at lyset var godt, at det stammet fra Gud. Men hva ville alle andre si? 1100-tallet var en farlig tid for religiøse utskeielser, og det ble maktpåliggende for familien at Hildegard aldri snakket med noen om synene sine. Det var så vidt den skrøpelige ungen overlevde fødselen. Som barn var hun liten, blek og svakelig, og etter hver gang hun opplevde syner ble hun hardt rammet av feber. Moren Metchild inngikk en pakt med Gud: Hvis Hildegard overlevde, skulle hun gis til kirken så snart hun fylte åtte år. Det stillferdige og merkelige barnet var sin far øyesten, og grev Hildebert av Bermersheim var lite lysten på å gi barnet til klosteret, men slik ble det.

  Et vibrerende følsomt portrett av et menneske som opplever seg selv som Guds talerør.Maria Årolilja Rø, Adresseavisa

  En nydelig roman.Cathrine Krøger, Dagbladet Dette er en roman om den tyske nonnen, komponisten, legen, kirkelederen, forfatteren og mystikeren Hildegard av Bingen. Den skildrer hvordan hun fikk sine første syner som treåring, blir sendt i kloster bare åtte år gammel, og hvordan hun etter hvert finner sin vei videre. Romanen handler om tro og tvil, kunnskap og usikkerhet, kjærlighet og offer.
  Hva om Gud bestemte seg for å bruke deg? Hva ville du gjøre hvis du helt fra du var liten ble fylt av et stort lys, av syner som du ikke forsto? Det er utgangspunktet for Anne Lise Marstrand-Jørgensens banebrytenderoman om en av den europeiske historiens mektigste kvinneskikkelser: nonnen, komponisten, legen, kirkelederen,forfatteren og mystikeren Hildegard av Bingen (1098-1179). Hun var bare tre år gammel da hun fikk sine første visjoner: Et tynt lite rødhåret barn som gjorde moren både rørt og skremt. I Hildegard forteller Anne Lise Marstrand-Jørgensen historien om den merkelige jenta med synene, hun som sendes i isolat i kloster som åtteåring, men som langsomt sprenger seg ut av ensomheten.Hildegard er et litterært portrett av en av historiens mest fascinerende kvinneskikkelse, og en moderne eksistensiell roman om noen av tilværelsens grunnkategorier: tro og tvil, kunnskap og usikkerhet, kjærlighet og forsakelse. Romanen vant Weekendavisens store Litteraturpris i 2009, og har blitt en bestselger i Danmark. "Det mest utrolige ved Anne Lise Marstrand-Jørgensens medrivende roman Hildegard er forfatterens evne til å gjøre en så merkelig skikkelse som Hildegard forståelig for oss. En høylitterær, intuitiv og nesten mirakuløst velskreven roman." Berlingske Tidende

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tips, farmor :)
   Danmark er allerede lest, og jeg anbefaler Dinosaurens fjær av Sissel-Jo Gazan (se link i innlegget mitt!) på det varmeste! Jeg banner kanskje i kirka om jeg sier at boka ikke frister meg heller, hehe ;)
   Klem Pia :)

   Slett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))