søndag 4. mars 2012

En smakebit på søndag

Jeg har meldt meg på noe som heter en smakebit på søndag. Det er bokbloggeren Flukten fra virkeligheten som arrangerer dette, som kan kalles en bokstafett. Det er bare å gå inn på siden hennes og melde seg opp.
Du trenger bare å åpne boken du leser (eller har lest!) og finne et utdrag som ikke er alt for avslørende av seg. Sett link på bloggen din som går til bokbloggeren Flukten fra virkeligheten og legg link tilbake til ditt bloggerinnlegg om boken på hennes side. Ved å være med kan du se hva andre leser og kanskje finner du noen andre bøker som du selv vil lese. Kanskje du vil til og med vil oppdage en helt ny blogg :)

Siden jeg har begynt å høre på lydboka av Drageløperen av Khaled Hosseini, så skal du her få lese utdrag fra åpningen:

"Jeg ble den jeg er i dag en kald, overskyet dag vinteren 1975 - da var jeg tolv år gammel. Jeg husker det helt nøyaktig, det var i det øyeblikket jeg krøp sammen bak jordhaugen like ved den islagte bekken for å kikke inn i smuget. Det er lenge siden, men jeg vet nå at det ikke er riktig det de sier om fortiden - at du kan fortrenge den. For fortiden, den kjemper seg til overflaten. Når jeg nå ser tilbake, forstår jeg at jeg har kikket inn i det forlatte smuget de siste tjueseks årene."


Jeg har ikke kommet så langt i boka, men det lille jeg har hørt har jeg kost meg med. Boka facsinerer meg og provoserer meg, gjør meg glad og gjør meg trist. Boka får meg til å tenke, både på hva jeg tror selv, og hva jeg ikke tror. Boka gir meg innsikt i en kultur jeg akkurat har begynt å få kjennskap til, i Bokhandleren i Kabul som jeg nettopp har lest. Den boka ga meg en interesse for et land og en kultur jeg kan lite om fra før, men som jeg jeg har hatt mange meninger om fordi vi i Norge har mange (forutinntatte?) meninger om spesielt kulturen. Drageløperen og Bokhandleren i Kabul er veldig forskjellige, og de skildrer et Afghanistan i to helt forskjellige epoker: Før Sovejetunionens invasjon og etter Talibans fall. Jeg gleder meg i alle fall til fortsettelsen!

HAR DU LEST BOKA?

14 kommentarer:

  1. Kjempefin smakebit:)Har lest boken og jeg likte den kjempegodt. Har også lest bokhandleren i Kabul som også falt ismak.

    Ha en riktig fin Søndag!:)

    SvarSlett
  2. Veldig fin smakebit. :) Jeg likte i alle fal noken veldig godt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Gleder meg til reste av boka - ahr sett filmen for mange år siden, så jeg vet at jeg drives av noe godt ;)

      Slett
  3. Hei Pia,

    takk for en hyggelig kommentar på bloggen min :-) Hyggelig å oppdage nye blogger.

    Drageløperen er en fin bok, den har jeg lest for mange å siden, og jeg likte den veldig godt!! Spent på omtalen din.

    Ha en fin søndagskveld! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei groskro!
      Jeg er ganske fersk blogger, og synes det er kjempehyggelig med alle de gode bloggene som finnes - ikke minst folka bal dem :)
      Du får følge med når omtalen av boka kommer - jeg satser ikke hardt på de konvensjonelle bokomtalene, men hvordan boka rører i meg. Bøker for meg er ei veldig personlig greie :)

      Ha en glad dag!

      Slett
  4. Jeg har ikke lest Drageløperen --- ennå :-) Men jeg har lest Tusen strålende soler, og den likte jeg godt. Vond, men god.

    God søndagskveld :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen strålende soler ligger i bokhylla mi (og har samlet støv der en stund ...) - mulig den blir neste bok :)
      Happy Monday to you!

      Slett
  5. Jeg har også tenkt at jeg burde lese denne, men det er bestandig så MYE jeg vil lese! Kanskje en dag?? TAkk for påminnelsen og smakebiten ;o)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja sånn har jeg også hatt det :) Jeg har lest (altfor?) mye krim de siste årene, men nå ahr jeg endelig våget meg ut av krimhylla ;)

      Slett
  6. Ja, denne er veldig bra. Syns alle burde lese den eg :-)

    SvarSlett
  7. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er alltid kjekt med fotoblogger :) Har en hobbyfotograf i meg selv som har blitt nedprioritert, men som begynner krible når jeg ser andres bilder :) Kos deg videre med apparatet :)

      Slett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))