torsdag 7. juni 2012

Boktema: Min favorittforfatter på I


Det er torsdag og tid for boktema hos Anette. I dag vil hun at vi skal fortelle om vår favorittforfatter på I. Jeg har tydeligvis ikke lest mange forfattere på I, for nå måtte jeg virkelig tenke så det knaket! Først tenkte jeg at jeg ikke har lest en eneste forfatter på I, men så slo det meg at selvfølgelig ahr jeg det! Henrik Ibsen, så klart!!




Jeg regner med at de fleste kjenner til Henrik Ibsen, og hvis dere har fulgt med i timene på skolen, så har dere også lest i hvert fall deler! av det han har skrevet. Hvem kjenner ikke til Et dukkehjem? Eller En folkefiende, Peer Gynt og Brand? Og det er vel slik at man enten  hater eller elsker  Henrik Ibsen. Jeg kan ikke huske at jeg likte Ibsen spesielt godt da jeg gikk på skolen, men heller ikke at jeg ikke likte ham. Jeg kan strengt tatt ikke huske at vi hadde om ham ... Kanskje jeg var en av de som ikke fulgte med i timen ;))



Men nå er jeg voksen, og  har lest mye av Ibsen, og har lært å virkelig sette pris på forfatterskapet hans! Jeg er imponert over hvor framsynt han var. Mange av kampsakene hans er det vi ser på som en selvfølge i dag. Han har kjempet for kvinners rettigheter, både i hjemmet og i samfunnet generelt. Han var en modig røst i samtiden.




Mine Ibsenfavoritter er En folkefiende og Et dukkehjem. En folkefiende er det også laget en moderne fimatisering av med Jørgen Langhelle i hovedrollen. Om du ikke ahr sett denne filmen, så anbefaler jeg den på det varmeste! Les gjerne boka også for å sammenligne film og bok. Om du er lærer, så vet jeg at det er et filmstudieark til den som kan brukes i undervisningen. Mine elever likte både film og bok. Jeg tror ikke de hadde likt boka like godt om de ikke hadde fått sett filmen også ...

Hva har du lest av Henrik Ibsen?


7 kommentarer:

  1. Flott forfatter du har valgt deg:) Synd jeg har lest lite av han, må jeg innrømme:) Ønsker deg en fin dag:)

    SvarSlett
  2. Jeg har vel kun lest Et dukkehjem og Hedda Gabler en gang når jeg gikk på skolen.Skulle nesten ha lest litt mer av han, og det går jo an å gjøre noe med. Et kjempefint valg Pia:-) Ha en fin kveld:-)
    Klem fra Beathe

    SvarSlett
  3. Et meget godt valg, jeg valgte også Ibsen :)

    SvarSlett
  4. En virkelig flott forfatter. Man kommer på en måte ikke utenom Ibsen :-) Jeg har lest noe av han, men absolutt ikke nok. Ha en riktig fin dag!

    SvarSlett
  5. Ja, det er vel ikke uten grunn at han kalles en av de fire store ;))
    Tusen takk alle sammen for hyggelige kommentarer :))
    Ønsker dere alle sammen en glitrende glad helg!!!
    Klem fra Pia

    SvarSlett
  6. Ibsen selvfølgelig! Han fortjener jo å trone over dem alle :) Har dessverre ikke lest noen av bøkene (fysj og fysj), men filmen har jeg faktisk sett ;)

    SvarSlett
  7. Henrik Ibsen ja, så klart! Lenge siden jeg har lest noe av ham, men husker godt Et dukkehjem for eksempel.
    Ellers ligger Isabel Allendes Maja på bordet mitt, og jeg ser frem til å lese den. Kanskje du kommer gjennom hele boken og får lyst til å fullføre flere :)

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))