lørdag 25. februar 2012

Forgiftet av en i familien!

Bilde hentet fra Tanum.
I et tidligere innlegg skrev jeg om boka Menneskefluene av Hans Olav Lahlum. Les gjerne det før du leser videre, om du ikke har lest det før.

Satelittmenneskene er bok nummer to om førstebetjent Kolbjørn Kristiansen, K2, og hans uoffisielle medhjelper Patricia Borchmann. jeg storkoste meg med Menneskefluene, og ble enormt glad da denne boka lå under fjorårets juletre. Jammen kan man bli like glad (minst!) av en "bestilt" gave som av en god overraskelse! 

Mordgåten begynner allerede da den kjente motstandsmannen og mangemillionæren Magdalon Schelderup ringer til K2 og forteller at han mistenker at en av hans nærmeste kommer til å myrde ham en av de nærmeste dagene. Døden viser seg å inntreffe allerede dagen etter i et selskap med alle hans ti nærmeste til stede.

Denne boka er også et lukket rom-mysterium. Sakte blir vi bedre kjent med hver av karakterene, lag for lag blir de skrelt for informasjon på vei mot sannheten. Historiene deres er tett knyttet sammen, og mange bærer på dystre hemmeligheter. Det viser seg også at båndet mellom noen av menneskene, som var i motsandsbevegelsen sammen, knyttes til opptil flere drap under andre verdenskrig. 

Boka skildrer mange triste menneskeskjebner. "Satelittmenneskene" henspiller på alle menneskene som kretset rundt Magdalon Schelderup. Han var en intelligent og mektig mann med stort kontrollbehov. Det viser han selv etter sin død.

Jeg likte boka veldig godt, men den var nok en smule tung å lese. Både fordi den er svært detaljrik og beveger seg sakte fremover, men også fordi tiden min styres av to små barn som ikke alltid gir meg mulighet til å lese riktig så mye jeg vil ;) Jeg har veldig sansen for Patricia, denne unge og svært intelligente medhjelperen til K2. Jeg likte nok på mange måter den første boka best, fordi jeg hadde mest sympati for menneskene der. Likevel hadde Satelittmenneskene en svært god historie. Om jeg ikke hadde samme sympati for disse personene, så likte jeg svært godt hvordan Lahlum bruker "intelligent psykologi" for å skape en god krimhistorie.

Nå må jeg snart få kjøt meg bok nummer tre: Katalysatormordet. Can't wait!

HAR DU LEST BOKA? HVA SYNES DU? HVA ER DIN FAVORITTKRIM?


5 kommentarer:

 1. Har ikke lest noe av denne forfatteren før, men jeg ble veldig nysgjerrig etter å ha lest dette. Ha en fin kveld, la meg til som følger jeg.

  SvarSlett
 2. Fint skrevet:) Har heller ikke hørt om boken før, men jeg er glad i krim, så jeg noterte den ned. Dette er mitt første besøk hos deg, så la meg som følger. Vil jo se hva som skjer her:)

  Ha en fin Søndag:)

  SvarSlett
 3. Beatesbokhylle & Gråbrekka - tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger!
  Jeg blir glad om jeg kan inspirere andre med det jeg selv har hatt stor glede av!!!
  Lahlum skriver svært godt, han er en meget intelligent og spennende forfatter!
  Anbefaler absolutt å begynne med boka Menneskefluene, mye viktig bakgrunnsinformasjon der.
  Ønsker dere begge en nydelig uke!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig og tusen takk for tipset:-) Skal jammen sjekke ut denne forfatteren her! Ha en nydelig kveld:-)

   Slett
  2. Takk for tips, skal huske å starte med menneskefluene:)Det er det som er så flott med å blogge, man får dele sine leseerfaringer og forhåpentligvis inspirerer man andre med det man leser. Alltid morsomt når det skjer:) En av grunnene til at jeg blogger:)

   Ha en riktig fin uke du også!:)

   Slett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))