onsdag 2. januar 2013

Mine lesevaner

Siden alle har lyst til å vite mer om mine lesevaner, så skal jeg selvfølgelig være så elskeverdig å dele dette med dere i dag ;-)

Det var først i bloggen til Beathe jeg kom over dette temaet, og tenkte at det hørtes så morsomt ut at jeg også ville være med. Men så glemte jeg et ut igjen, helt til jeg kom over det i bloggen til Astrid Terese. Jeg liker slike lister, og det er jo også en god måte å bli kjent med andre bloggere som jeg følger. Morsomt å s e at vi har forskjellige lesevaner. Heldigvis at vi har gleden over bøkene!

Minste sover, og mor leser bok og drikker kaffe! LYKKE!


Har du et fast lesested? 
Når jeg er hjemme, så. Da sitter jeg i sofaen, med begge beina under putene og godt inntullet i et teppe. Kanskje favorittstedet mitt å lese er på kafé! Ellers leser jeg på bussen, toget, flyet, bilen. Om det er for mye som skjer i stua, leser jeg gjerne på kjøkkenet. Jeg leser IKKE i senga!Bokmerke eller tilfeldig papirlapp? 

Jeg bruker ikke bokmerke, men om boka har papiromslag, så fungerer det utmerket som bokmerke. Eselører lager jeg om jeg leser bok uten omslag.


Må du lese ferdig kapittelet før du legger fra deg boka? 

JA! Absolutt regel! (Stakkrs de ungene som trenger krisehjelp av mor før kapittelet er ferdig!) ;-P


Spiser eller drikker du noe mens du leser? 

JA! En god te og god bok hører sammen! Og det er ikke å forakte med godis heller. Eller nybakt brød med smør og ost! Eller favoritten, krokanis og peanøtter!


Går det greit å høre på musikk eller se på TV mens du leser? 

Jepp. Men ikke for høy lyd, eller interessante TV-programmer (nysgjerrigheten er for stor!)


Leser du flere bøker samtidig, eller holder det med en om gangen? 

One at a time! Har ikke hode til mer enn det ;)


Leser du helst hjemme hos deg selv eller over alt? 

Jeg leser oftest hjemme. Når jeg er ute har jeg jo som oftest andre ting å gjøre. Men jeg liker (og trenger!!) å ta meg tid til å gå alene på kafé for å lese. Har alltid med bok på lange kjøreturer, togturer. Ingen ferie uten bok - selv om det ikke blir så mye tid til å lese, så må boka være med!


Høytlesing eller stillelesing? 

Jeg leser stille for meg selv, men leser mye høyt for eldste. Som lærer leser jeg jo også endel for elevene. Jeg liker godt å bli lest høyt for. Koser meg innimellom med lydbok, men da kan jeg ikke synke ed i sofaen. Da mister jeg fokus. Men å gå tur med bok på ørene nyter jeg!


Hopper du over sider eller snikleser forover i boka? 

Nei, nei, NEI!


Knekker du bokryggen eller prøver du å bevare den helt som ny? 

Jeg prøver jo å ta vare på bøkene, så jeg knekker de ikke i ryggen. Men jeg er ikke verre enn at jeg liker at bøkene ser leste ut, heller ;) Pocketbøker liker jeg ikke, og kjøper i minst mulig grad. Men om jeg må kjøpe pocketbok, så må de ofte knekkes for å klare å lese helt inn til sammenbindingen ...


Skriver du i bøkene dine? 

Ikke i skjønnlitteratur. Om det er et sitat eller avsnitt jeg må husker, lager jeg et stort(!) eseløre. Om jeg er riktig flink så skriver jeg det ned en plass jeg sjelden husker hvor jeg har det ... Jeg ser jo at notatbok er tingen! I faglitteratur, derimot, der skriver jeg! Masse!


Hva er dine lesevaner?

2 kommentarer:

  1. Stilig å lese om dine lesevaner. Det er morsomt hvor mange forskjellige vaner vi kan ha :-)
    (Notatbok er absolutt tingen - Jeg fant også ut at jeg har notatbok på mobilen til alle de gangene notatboken ikke ligger i vesken :-))

    SvarSlett
  2. Kom tilfeldig over bloggen din da jeg "surfet" på blogglistene til ed jeg følger, så nå har jeg lagt deg på blogglista mi. Mye interessant her! Ha en fin helg!

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))