søndag 6. januar 2013

Smakebit på søndag: Anna Karenina

Det er søndag, og tid for årets første Smakebit på søndag, en utfordring som arrangeres av Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Besøk siden hennes og les andres smakebiter også, du finner garantert ei bok du har lyst til å lese :) Denne uken deler hun også ut bok til en av de som kommenterer innlegget hennes: 


Jeg har endelig og omsider, og det var jammen på tide, begynt å lese Anna Karenina av Leo Tolstoj. En bok jeg har hatt lyst til å lese i over tjue år. Jeg er straks ferdig med første bind, og jeg er ikke skuffet! En fenglsende god (og heldigvis lettlest!) bok. Før neste ukes Smakebit på en søndag, håper jeg dere kan lese omtalen min av boka.

Dagens smakebit er hentet fra side 187:

"Jeg er en ond kvinne, en fallen kvinne, tenkte hun, men jeg liker ikke å lyve. Løgn er det verste jeg vet, men han, min mann, næres av løgn. Han vet alt sammen, ser alt, men føler ingeting ved det, ellers kunne han ikke stå så rolig og snakke. Om han drepte meg eller Vronski, ville jeg ha aktelse for ham. Men neida, han ternger ikke annet enn løgn og ytre anstand."

10 kommentarer:

 1. Tolstoj är nog min favoritryss :)

  SvarSlett
 2. Jeg har lest bøkene to ganger, og siste gang etter at jeg kjøpte dem, og sett mange versjoner av filmatiseringen av dem. Jeg liker dem veldig godt. Kunne tenke meg å lese andre russiske klassikere. Ha en fortsatt fin søndag.

  SvarSlett
 3. En fin smakebit. Jeg har lest Anna Karenia, men det er veldig lenge siden nå. Det betyr at det kanskje hadde vært fint med et gjensyn? Kanskje? :-)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Jeg skal lese denne om en stund, må først få lest i hvertfall første av Eirabu bøkene. Ønsker deg en fin søndagskveld,Pia:-)

  Klem beathe

  SvarSlett
 5. Lättläst, säger du? Då kanske man vågar sig på den trots längden. :)

  SvarSlett
 6. Hei! Jeg hørte denne som lydbok før jul, og ble veldig begeistra! Nå kan jeg ikke skjønne hvorfor jeg venta så lenge... Gleder meg til den nye filmen kommer- trur den har premiere i februar... Takk for en sterk smakebit!

  SvarSlett
 7. Jag läste Anna Karenina i maj ifjol, efter att jag haft den i min hylla många år. Ha en fin söndag!

  SvarSlett
 8. Takk for flott smakebit! Likte Anna Karenina veldig godt:) En minneverdig leseopplevelse:) Kos deg masse med boken!:)Ha en fin søndagskveld!:)

  SvarSlett
 9. Å, dette er en fantastisk bok :) Jeg likte den så godt når jeg leste den og det overrasket meg hvor mye humor det var i den og hvor unoversell historien var. Gleder meg til å lese omtalen din!

  SvarSlett
 10. Har satt meg som mål å lese minst to utenlandske klassikere i år(sammen med en del andre mål), og dette er vel en av dem jeg burde velge... Takk for smakebiten

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))