tirsdag 8. januar 2013

Poesi på mandag


det er snart tirsdag, så ejg må skyndte meg å legge ut dagens innlegg! Jeg er som tidligere skrevet, veldig glad i poesi, og for å "tvinge" meg til å lese mer av dette (og litt jevnere) har jeg hver mandag tenkt å legge ut et dikt jeg er glad i.

Jeg kjenner mennesker fra store deler av hverden, og det synes jeg er en berikelse. Samtidig er det vondt til tider å oppleve såkalt "ikkerasistisk-hverdagsrasisme". Vi er mange land og kulturer som skal leve sammen her i Norge, og det er ikke lett.

Yoon Suk-joong, som ble født i 1911 i Sør-Korea, vokste opp i et Korea som var koloni under Japan. Landet kjempet i denne perioden med å finne og ta vare på sin egen nasjonale identitet. Da Yoon Suk-joon var bare 12 år gammel, skrev han dette diktet:

WORLD MAP

My homework is to draw a map of the world.
I drew and drew all last night, but
I haven't finished half of it yet.

Without your country or my country,
Without your nation or my nation,
If the world was just one big country,
how easy to make, my world map would be.(så ble det tirsdag, men i mitt hode er det ikke ny dag før jeg har sovet og stått opp :) )

3 kommentarer:

 1. Det var eit veldig fint dikt! Trass i at eg er ein som er veldig glad i geografi, og glad i å lære om ukjente kulturar og framande land, er det ikkje vanskeleg å vere einig i bodskapen... Ynskjer deg ein god tysdag vidare!

  SvarSlett
 2. Et fint dikt. Og jeg er så enig med deg om at de "små" rasismesignala en hører og ser i hverdagen er skremmende. Derfor er det så fint å lese bøker fra hele verden, og bli kjent med mennesker i andre kulturer. (Og som regel er de veldig lik oss!)

  SvarSlett
 3. Kjære gode deg! Så fint dikt <3 jeg og elsker dikt!
  Jeg håper ditt 2013 har begynt bra? jeg har ikke fått besøkt deg like mye som jeg vil - men er innom når jeg orker og husker på. Har vært behandling og reising for meg i det siste, så jeg har vært litt fraværende, men vips så er jeg er igjen :) ønsker deg en skjønn søndag i morgen :) klem klem

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))