søndag 5. januar 2014

En smakebit på søndag: Når himmelen faller ned

Nå er det lenge siden jeg har deltatt i En smakebit på søndag hos Mari. Så det er ekstra kjekt å starte 2014 med å delta med et sitat fra boka jeg leser. Årets første bok hos meg ble Når himmelen faller ned av Jennifer Cody Epstein. Dette er en vakker beretning om ulike menneskeskjebner som finner sammen på tross av at de er på forskjellige sider i krigen.
 
 
 
"Ettersom vi alle er keiserens barn, må vi ha litt solskinn inne i oss. Men av og til kjennes det som om - som om solskinnet inne i meg holder på å slukne. Og da legger jeg  meg under solen for å tenne det igjen." Hvor var det kommet fra?
Yoshi rynket pannen opp mot henne og bet seg i leppen mens hun tenkte alvorlig over det. "Kanskje jeg kan tenne det for deg?" sa hun til slutt.
Ordene - på en gang så bedårende naive og så absurd passende - fikk Hanas hjerte nesten til å stanse. "Du gjør det," sa hun og glattet barnets hvite krave."
 
Om du ønsker å delta med smakebit fra boken du leser, eller om du vil lese andres smakebiter, besøk Mari i bloggen Flukten fra virkeligheten. Der finnes noe for enhver smak :-)
 
Fortsatt god søndag - og med ønske om en velsignet GLAD uke som kommer!

14 kommentarer:

 1. Her fant jeg en blogg som fanget interessen min.
  Jeg har lagt deg til i leselista mi :-)

  Kari

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig, det setter jeg pris på :)
   Ha en glad dag!

   Slett
 2. Takk for fin smakebit!
  Selv holder jeg endelig på med boka jeg vant hos deg for lenge siden. ;-) Nå er jeg ferdig med tekstpensumet i norsk, så nå kan jeg ta fatt på alle de bøkene som har stått på vent i bokhylla. O, glede!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, om enn pensum er kjekt, så er de noe nesten magisk når man endelig kan velge bok selv! Og Staalesen er en sikker vinner, så jeg regner med du koser deg!
   Ha en glad dag!

   Slett
 3. Denne har jeg hatt innom hjemmet fra biblioteket, men ikke hatt tid å lese. Hørtes jo ut som en fin historie. Likte ihvertfall smakebiten! Kanskje jeg må prøve meg igjen på denne en gang:) Ha en videre fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at det er andre som låner bøker over evne ;) Boka er fin den, men kanskje ikke så "episk vakker" som baksiden lovet (eller som jeg forventet!)
   Ha en glad dag!

   Slett
 4. Så fin smakebit:). Jeg glømte faktisk smakebiten fra boka når jeg skrev mitt blogginnlegg. Takk for at du sa i fra og ha ei fin uke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, godt å se at det ikke var jeg som var blitt blind ;) Og enda bedre å se at det er flere enn jeg som svimer av og til! Så ut som en fin novellesamling, sen smakebit :-)
   Ha en glad dag!

   Slett
 5. Svar
  1. Bare hyggelig :-) Ha en glad dag!

   Slett
 6. Virker som en fin bok du leser - takk for smakebiten :)

  SvarSlett
 7. Ja, det er en fin bok (ganske, i alle fall!)
  Ha en glad dag!

  SvarSlett
 8. Det hørtes ut som en fin bok, den må jeg notere meg :-) Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nja, jeg er stadig mer skeptisk etter hvert som jeg leser ... Mulig det er meg det er noe galt med, for det går tregt med lesinga for tiden, og så brøt jeg av med å lese Hvorfor hopper jeg, som jeg ikke klarte vente med å lese. Men, ja, det er ei fin bok, men enkelte partier drar litt vel mye ut, så jeg detter litt av lasset ...

   Slett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))