søndag 25. november 2012

Smakebit på Søndag: Katalysatormordet

I dag er det søndag, og i bloggen til Mari deler vi i dag smakebiter fra de bøkene vi leser. Besøk bloggen hennes, der får du garantert noen gode boktips!


For tiden leser jeg Katalysatormordet av Hans Olav Lahlum. Det er tredje roman i kriminalserien om politietterforsker Kolbjørn "K2" Kristiansen og hans uoffisielle, og noe uortodokse, rådgiver Patricia Louise Borchmann. Begge de to første bøkene, Menneskefluene og Satelittmenneskene er bygget opp rundt det vi kaller det lukkede roms mysterium. Les gjerne omtalene mine om du vil det, følg linkene over! Katalysatormordet beveger seg utover i det åpne roms mysterium. En ung kvinne fra det venstreradikale miljøet blir funnet skutt og drept nøyaktig to år etter hennes forlovedes mystiske forvinning. Kan det være tilfeldig?
Dagens smakebit er hentet fra der jeg er i boka nå, side 149:

Det var et høyt og fryktelig kvinneskrik så fylt av angst og smerte at det skar i ørene mine. Kroppen hennes var glovarm, intenst skjelvende og fortsatt i fart. jeg låste armene fast rundt hennes, og fikk med min langt større kroppstyngde omsider stanset henne opp.
       Med et rykk snudde jeg henne mot meg. Det ble et nytt sjokk. Ansiktet til den løpende kvinnen var som jeg husket ansiktet til den løpende kvinnen fra Lijordbanen: Forvridd av angst og stivnet av redsel. (...) "Men - er det DEG?" hvisket Kristine Larsen med bristende stemme.
       Så besvimte hun i armene mine.
Jeg koser meg denne søndagskvelden med bok og muffins :) 
Hva koser du deg med?
Jeg ønsker alle mine lesere en glad kveld 
og en velsignet god uke som kommer!!

8 kommentarer:

 1. Tusen takk for smakebiten! Denne høres utrolig spennende ut! Jeg koser meg egentlig med pensum, men jeg er flink til å heller sitte foran dataen :P Håper du har en fin søndagskveld videre! :)

  SvarSlett
 2. Takk for smakebit! Jeg synes jeg hører om Lahlum overalt om dagen så innser at jeg burde ta en titt på bøkene hans etterhvert også for dette hørtes unektelig spennende ut. God søndag!

  SvarSlett
 3. Takk for fin smakebit. Fikk virkleig lyst å lese Lahlum nå.:)

  SvarSlett
 4. Har ikke lest noe som helst av Lahlum enda, men det fikk jeg lyst til. Gar vært på nippen til å kjøpe en bok av ham flere ganger men det har aldri blitt, men en vakker dag. Ha en fin uke Pia:-)

  Klem Beathe

  SvarSlett
 5. Ännu en norsk krimförfattare som inte finns översatt. Konstigt. Jag hade gärna läst honom :)

  SvarSlett
 6. Takk for spennende smakebit : ) Har også lyst til å lese bøkene til Lahlum - er nysgjerrig på hans skrivestil.

  SvarSlett
 7. Lahlum er jeg meget nysgjerrig på, jeg har jo hørt om bøkene hans mange ganger og tv-opptredner han har gjort har også festet seg. Tusen takk for smakebiten, Pia! Håper uken din blir riktig så fin :)

  SvarSlett
 8. Høres ut som spennende krim!

  Søndagskvelden koste jeg meg med film og ostekake - ha en fin leseuke :)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))