søndag 8. april 2012

Smakebit på Søndag: Lucie

I dag skal jeg dele en smakebit fra en bok jeg ikke har lest, Lucie av Amalie Skram. Jeg har tidligere lest noen av Skrams bøker og likt de godt, selv om de er "fra en annen tid". Jeg tror det er fordi bøkene hennes får meg til å tenke. På mange måter er de fremdeles aktuelle, fordi det handler om menenskeverd og menneskerettigheter.

I dag har jeg slått opp på en tilfeldig side, og kapittel syv starter slik:

"Hun så sin mann dreie om ved husrekken på Grand Hotel-siden og gå nedover fortauet. Hurtig fløy hun tvers over gaten og løp avsted forbi Stortinget og Studenterlunden. "Puddersukkersneen" drev omkring hennes føtter, og hun dro været med en halvkvalt hvesen, mens hjertet banket så hun syntes hun måtte omkomme. Det gjaldt å være hjemme før Theodor."

Det er noen år siden sist jeg leste Amalie Skram, og gleder meg til å begynne på denne boka i kveld. Det var Solveig som inspirerte meg til å hente fram Lucie fra bokhylla :) Tusen takk!

Lytt til utdrag fra boka  her:


I Flukten fra virkeligheten kan du lese smakebiter fra andre bøker!

God boksøndag!!!

4 kommentarer:

  1. Takk for spennende smakebit, ble litt stresset på hennes vegne:) Håper du har hatt en fin påske og koser deg godt den siste dagen:)

    SvarSlett
  2. Takk for smakebiten fra Lucie, Amalie Skram liker jeg godt! Siste jeg leste var Hellemyrsfolket, anbefales :)
    Takk for kommentar hos meg,
    ha en fin påskeavslutning!

    SvarSlett
  3. Det er kjekt å lese kløassikarar innimellom! Det er artig å lese tankane i den tida. Vi skal vere glade for alt som har vorte kjempa fram av rettigheiter for kvinner i vårt land!

    SvarSlett
  4. Theodor kan umulig være noen hyggelig og omtenksom mann. Jeg må virkelig få satt meg ned for å lese noen norske klassikere.

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))