tirsdag 29. oktober 2013

Boken på vent: Fuglehjerne

Juhu! i dag vant jeg bok hos Reeta med bloggen LesLue, og den boka gleder jeg meg veldig til å lese! Så hva passer bedre enn at det (endelig) har bikket tirsdag på klokka, og jeg kan legge ut et etterlengtet boken-på-vent-innlegg hos Beathe?! Ta turen hennes og les om hva andre venter på å lese! Hvem vet - kanskje du får et godt boktips selv?

Forskning viser at lesing er god terapi, så det er bare å lese i vei :) Selv merker jeg at jeg har for lite lesetid denne høsten, g jeg savner den gode boktiden min! Håper det snart snur, men jeg tviler vel egentlig litt på det siden jeg må jobbe, og barna har ikke helt fått det for seg at de skal flytte ut enda. Eldstemann på 6 år påstår at han aldri skal flytte ut, så ...

Men heldigvis blir det fremdeles LITT tid til lesing, og denne uka gleder jeg meg til å lese Fuglehjerne av Johanna Sinisalo. Har du lest den?


Forlaget skriver følgende om boka:
Fuglehjerne handler om backpackerne Heidi og Jyrki, og om hva som skjer når de følger den tøffe vandrerruten South CoastTrack i Tasmania, Australia. Jyrki er en individualist og eventyrer som liker å reise rundt i verden som ekstrem-backpacker. Heidi, som ikke er en erfaren backpacker, overrasker både seg selv og Jyrki da hun sier opp jobben sin for å bli med på turen. Det er nemlig ingen hvilken som helst tur de skal begi seg ut på. Jyrki har et sterkt konkurranseinstinkt, og planlegger, uten at Heidi vet det, å tilbakelegge de ulike distansene han har sett seg ut, dobbelt så fort som anbefalt i guideboka. Han ser ned på de andre backpackerne, og det verste han vet, er at noen kaller ham turist. Da de skal handle inn mat og utstyr til turen, er det han som bestemmer hva de kan ta med; for Jyrki går det prestisje i ikke å pakke et gram for mye. Men turen skal by på uventede hendelser og problemer som ikke engang den erfarne Jyrki kunne forutsett.

Hva leser du nå? Jeg leser Vaffelhjerte av ... (usj, nå husker jeg ikke forfatteren, og gidder ikke å reise meg!)

19 kommentarer:

  1. Et tips: Stå opp kl. 05:00 da får du en time i ro og fred, som også kan brukes til lesing :)
    Fuglehjerne har jeg ikke lest, men den høres spennende ut. Har alltid drømt om å backpakke.... Ha en strålende tirsdag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hahahaaa, Tine, du kjenner tydeligvis ikke meg ;) Det sier sitt når mannen stod opp HVER dag i to år mellom 05.00-05.30 med eldstemann, mens jeg sov til 08.00 (og 9.30 i helgene, minst!) med lillebror ... Og, ja, jeg er ham evig takknemlig! Mannen, altså ;)
      Morgengretten er ikke bare fornavnet, men andrenavnet, mellomnavnet og etternavnet også ;)
      Ha en strålende dag, du også!

      Slett
  2. Jeg kvapp litt når det stod Tasmania der for min søster er der akkurat nå, hun bor i Australia da men er på tur i Tasmania as we speak, så det var litt morsomt. Boken har jeg ikke lest men har tittet litt på den for en stund siden. Gleder meg til å høre hva du syntes om den.

    SvarSlett
    Svar
    1. ÅÅÅ, heldige hun so er på Tasmania! Det er en stor drøm! Ha en glad dag!

      Slett
  3. Har lagt merke til boken tidligere. Kjenner meg igjen i ønske om mere lesetid. Jeg har selv en gutt på 6 år som også skal bo hjemme hele livet. Han skal nemlig ta vare på mammaen sin når hun blir gammel. Ganske søt da :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi er velsignet som har så gode gutter :) Og de er absolutt verdt litt mindre lesetid!
      Enjoy!

      Slett
  4. Takk for spennende boktips, og ha en fin tirsdag :)

    SvarSlett
    Svar
    1. En fin tirsdag til deg også! Å nei, det er jo onsdag, så veldig mye at det snart bikker torsdag! KOs deg i alle fall, der du er :)

      Slett
  5. Har lest om denne tidligere, men da med et annet bokomslag. Mulig det var en svensk blogger i et "smakebit"innlegg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe nå må jeg google og se om jeg finner det andre omslaget ;) Blir skuffet om det er finere enn den jeg skal lese :-P
      Enjoy!

      Slett
  6. Maria Parr har skrevet Vaffelhjarte... Den ligger på vent hos meg ;-)

    SvarSlett
  7. Mangel på lesetid vet jeg også mye om, men jeg er faktisk overrasket hvor mye jeg greier å sluke bare på bussen/trikken og på kvelvingene (hvis jeg ikke er i koma da) :) Liker 6-åringen din, skjønner det å flytte ut kan være litt av en prosess:) Gratulerer med gevinsten!:D Alltid morsomt å vinne bøker!:) Virker som en god bok også, kos deg masse med den!:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bra for det at du reiser kollektivt! Det gjorde jeg tidligere, men da rettet jeg prøver på båten. God mat hadde de også - det var luksustid det :) Ha en glad dag :)

      Slett
  8. Har ikke hørt om denne boka før, men den virker unektelig ut til å være spennende. Bra tips!

    SvarSlett
    Svar
    1. jeg hadde heller ikke hørt om den før jeg deltok i give away, men boka appellerte til meg umiddelbart, og da var det ekstra gøy å vinne den også :)

      Slett
  9. Jeg savner også lesetiden, men jeg satser på at den kommer jo mer det nærmer seg jul, da er det helt naturlig å krype sammen under teppet med en god bok, te, telys og helst snøfiller som daler ned ute ;)

    SvarSlett
  10. Har ikke lest, men høres ut som en bok som må på listen ;) har for lite tid til å lese for tiden...vel, det er kanskje prioritering, men isåfall er det bare å innrømme at det ikke prioriteres nok :( Håper du har gode dager. klem din vei <3

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))