tirsdag 14. august 2012

Boken på vent: Å bake kaker i Kigali

Hver tirsdag utfordrer Beathes bokhylle oss til å skrive om en bok vi har lyst til å lese, men som har blitt liggende på vent.



For tiden leser jeg Den ærerike familien av Pepetela, og siden den er tykk og forholdsvis tung (eller annerledes!), så har jeg bestemt meg for å lese ei lettere bok etter denne. Da har valget falt på Å bake kaker i Kigali av Gaile Parkin. Den boka ser bare herlig ut, og jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på den!




Fra baksiden av boken:
Angel Tungaraza har nylig flyttet fra Tanzania til Rwanda med mannen Pius og de fem foreldreløse barnebarna. Angel har nok å gjøre, men setter sin stolthet i å drive sitt eget lille hjemmebakeri. Hun baker de lekreste kaker til spesielle anledninger for naboene og vennene deres, og når kundene kommer for å bestille, blir de servert te og oppfordret til å fortelle historien sin. Angel klarer sjelden å la være å engasjere seg, og trår gjerne til med et råd eller to. På denne måten knyttes sterke bånd, problemer løses, bryllup arrangeres – og Angel selv får hjelp til å se i øynene en del smertefulle sannheter om blant annet datterens død.

"Å bake kaker i Kigali" er en hjertevarm, morsom og sjarmerende fortelling som har blitt en bestselger i mange land."

10 kommentarer:

  1. Så kjekt at du ble med Pia:-) denne boken har jeg også på vent i hyllen og jeg ser frem til å lese den. Er enig med deg om at dette virker som en herlig bok.

    SvarSlett
  2. Å denne virket bra:) Den må jeg notere også rett ned:) Lurt å ha litt "lettere" bøker på siden når man leser "tunge" bøker, så man får litt veksling. Gjør det jeg også imellom:) Kos deg med boka og ha en strålende dag!:) Klæm!:)

    SvarSlett
  3. Denne boken har jeg ikke hørt om, men er glad for at jeg leste om den nå - virker som en god historie :)

    SvarSlett
  4. Åh, dette høres absolutt ut som en bok for meg, tusen takk for tipset :) Godt å høre at det er flere enn meg som er helt anglofile ;) Hva er din favorittplass i England, da?

    SvarSlett
  5. Denne står også på vent hos meg. Jeg har en venninne som anbefaler den sterkt og jeg satte den på listen på grunn av henne. Nå venter jeg egentlig på at den skal bli ledig på jobb, og det kan bli en stund til ser jeg på listen :-)

    SvarSlett
  6. Du presenterer så mange fine, spennende bøker syns jeg - og jeg skulle ønske jeg hadde kapasitet til å lese en hel haug av dem :) her har jeg mange på vent, men får bare ikke somlet meg til det alltid... Du vet, småbarn og alt som skal ordnes...puh! ;) Men i dag skinner solen, og dermed er det det som er i fokus. Godt og varmt her i sør i dag. Håper du også har det fint der i vest ;) ønsker deg en fin-fin uke videre :) ps. takk for skjønne kommentarer hos meg, de varmer. Håper og det går litt bedre ifht det du skrev i en kommentar... :) klem

    SvarSlett
  7. Høres ut som en fin bok. Noterer den ned :)

    SvarSlett
  8. Bare innom for å ønske deg en nydelig helg. Håper tankene har roet seg - og at du har gode dager, timer og minutter...
    Klem

    SvarSlett
  9. Den boken står også på vent hos meg. Jeg gleder meg til å ta fatt på den :-)

    SvarSlett
  10. Innom med en klem...lenge siden jeg har sett deg i bloggverden...jeg håper du har det bra? :) klem

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))