torsdag 24. oktober 2013

Du har ikke spurt, men her kommer svarene :) (For du lurer jo egentlig! Sant vel?!)


Som den gode listeguri jeg er, så regner jeg med at du gjerne vil vite mer om mine lesevaner. Well, here you go:

Sist kjøpte innbundne bok: Den siste boka jeg kjøpte var Når himmelen faller ned av Jennifer Cody Epstein. Den gleder jeg meg virkelig til å lese! Når man kommer over en slik bok til 50 kr, da er man forpliktet til å kjøpe, selv om man har lite penger ... Sant??


Sist kjøpte pocketbok: Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai, en fornøyelig liten bok om litteratur, mat, relasjoner og okkupasjon var den jeg sist kjøpte selv, om man ikke regner med Historien om Pi, som eldstemann vant på basar i kirka i dag. Selv om guttungen var veldig, veldig skuffet over den dårlige premien, så ble mor veldig glad!

Favorittsjanger: jeg er veldig glad i veldig mye: krim, oppvekstromaner og skjønnlitterære dokumentarromaner er kanskje det jeg leser mest av. Jeg skulle ønske jeg var flinkere til å lese poesi og noveller.

Favorittbokhandel: Her i byen, Norli og Bok og Media. I Kristiansand: Ark. Men egentlig så betyr ikke bokhandelen så mye, bøkene er de samme, okke som :)

Favorittbibliotek: Det eneste jeg bruker er Stavanger bibliotek, men jeg liker Sandnes bibliotek bedre. Skulle gjerne vært flinkere bibliotekbruker, selv om jeg har blitt ganske flink det siste året!
Favorittleseplass hjemme: Sofaen, eller på terrassen om været tillater det :)

Favorittleseplass utenfor hjemmet: Kafé! Definitivt. Og på toget, så klart. Mange timer med  bare meg, musikk i ørene og sjokolade! Terapi for en sliten sjel!

Fem forfattere du alltid kjøper i innbundet format: Aller helst alle. Kjøper ikke pocket om jeg ikke må. Pocket er tull, og alle forfattere fortjener bedre!

Beste lese –snacksen: Sjokolade, nøtter, is, kake, skive med ost. Skjønt jeg trenger ikke snacks for å kose meg med bok. (Jeg sier aldri nei til sjokolade, altså!)

Beste lesedrikke: Te. Farris (med rød juice i!) Eplemost. (Hvitvin) Igjen: Bare jeg har bok ... !

Beste bakgrunnsstøyen: God musikk, men ikke for god. Jeg må klare å unngå og synge med. jeg er generelt flink til å stenge ulyder ute, så ulyder er strengt tatt bedre en gode lyder.

Når på døgnet leser du helst? Hadde det ikke vært for at jeg må jobbe: Midt på dagen. Men kvelden går også fint. Definitivt ikke om morgenen.

Beste bakfyll – lesing: Bakfyll, hva er det? Finnes ikke i min kropp!

Beste kollektivtrafikklesestoff: Bok! Intet mer, intet mindre. Aller helst ei kjekk bok!


Det finnes flere listegurier:
Silje
Heidi

5 kommentarer:

  1. Sånne lister er alltid kjekke, og det var kjekt å lese om dine lesevaner,Pia:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, helt enig: Det ER gøy med slike lister :)

      Slett
  2. "så ulyder er strengt tatt bedre en gode lyder." Hi hi hi! Du hadde en god grunn bak uttalelsen men det gjorde den ikke mindre morsom. Pocketbøker er da flott flott! De veier mindre, er billigere, enklere å drasse på osv. Men kan være ekkelt å lese om det er liten skrift. Jeg synes pocket er oldschool. Ellers ser jo de innbundne bedre ut i hyllen men jeg samler ikke så for meg har det ikke noe å si.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra jeg fikk deg til å le ;) Og ejg skal ikke nekte for at pocketargumentene dine er riktige, de bare betyr lite i den store sammenhengen. For det er lettere å lese ei innbunden bok! De er finere i hylla.Pocketbøker er ofte så vanskelig å lee inn mot midten av sidene.

      Slett
    2. Du har så rett. Likevel, de vinner 'best å ta med seg i veska' konkurransen og det er ikke så farlig om de blir slitt i kantene eller brettet rygg.

      Slett

Jeg setter stor pris på at DU legger igjen en hilsen i bloggen min! Tusen takk!!! Og med ønske om en glitrende glad dag til deg :))